LEGENDARIUM vyvrcholí v sobotu 21. septembra 2024 v prešovskom Ekoparku. Srdečne pozývame všetky zvedavé deti a ich rodičov. Vyžrebovaní výhercovia si tu prevezmú svoje odmeny. Podujatie bude spojené s oslavami Svetového dňa cestovného ruchu. 

Sobota 21. septembra bude patriť všetkým turistom a rodinám s deťmi. Kultúrny a zábavný program sa uskutoční v krásnom prostredí rozsiahlej záhrady so zvieratami v Ekoparku na Botanickej 13 v Prešove.

Program sa začne o 13.00 hod. Počas podujatia sa uskutoční odovzdávanie cien výhercom súťaže LEGENDARIUM 2024, ktorí sa zapojili do záverečného žrebovania. Pozvané sú zároveň všetky deti a dospelí, ktorí radi objavujú, cestujú a spoznávajú Slovensko.

Všetci návštevníci Ekoparku budú mať vstup zadarmo. Počas celého podujatia sa môžete tešiť na zverinec Ekoparku, skákací hrad, maskota Medovú Žofiu z Polonín, tvorivé dielne, divadelné a hudobné vystúpenia či bublinovú šou a športové aktivity s tímom Decathlon. V stánku organizátora KOCR Severovýchod Slovenska budú pripravené materiály s tipmi na výlety a zážitky v Prešovskom kraji pre všetky vekové skupiny.

Odporúčané miesta na parkovanie pre návštevníkov Ekoparku

SVS-2024---svetovy-den-cestovneho-ruchu---PLAGAT-web+mail

Kampaň LEGENDARIUM je cestovateľská súťaž určená rodinám s deťmi. Už deväť rokov ju realizuje KOCR Severovýchod Slovenska. V 17 prírodných lokalitách je počas kampane umiestnený trezor so súťažnými nálepkami a v 77 zariadeniach môžu deti získať súťažnú pečiatku. Kampaň je veľmi obľúbená, zapájajú sa do nej tisícky detí. V roku 2024 trvá od 14. júna do 8. septembra. Záverečné žrebovanie víťazov sa uskutoční po ukončení súťaže. V areáli Ekoparku budú vyžrebovaným výhercom odovzdané ceny. Vyžrebovaní výhercovia budú ešte pred konaním podujatia kontaktovaní mailom.

Viac o LEGENDARIU

Legendarium2024_baner1

Svetový deň cestovného ruchu

Vyhodnotenie kampane je symbolický spojené  s oslavami Svetového dňa cestovného ruchu, ktorý pripadá na 27. september. V tento deň v roku 1970 boli prijaté stanovy WTO (World Tourism Organization), najvýznamnejšej medzinárodnej organizácie v oblasti svetového cestovného ruchu. Načasovanie osláv WTD je symbolické aj preto, že sa koná v čase, kedy sa končí hlavná turistická sezóna na severnej pologuli a zároveň sa začína na južnej zemskej pologuli. Hlavným zmyslom WTD je vyzdvihnutie cestovného ruchu, jeho sociálnych, kultúrnych, politických a ekonomických hodnôt a jeho prínosu pre celkový rozvoj spoločnosti.

Blajzloch_infotabula_Legendarium, E. Wittner_2024

ZMENA PROGRAMU VYHRADENÁ!

Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.

POZRI TIEŽ:

Naskladňujeme odmeny vo všetkých hraniciach